In de neus: zoete benzinepomplucht, rozenbotteljam en roosvicee. Op het pallet subtiel met kersappel, amandel, hout, ijzer en fruit. Afdronk: kaneel, rozenbottel, pistache, tropisch fruit en ziltige zeelucht. Hij geeft hints van rook, as en maritieme tonen, maar voor een Laphroaig behoort deze tot de meer uitgebalanceerde expressies. Hij is erg prettig te drinken. Een mooie, complexe single malt waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Let op: hij laat, afhankelijk van de voorgangers die je op die avond drink, steeds andere gedaantes zien. Leuk om mee te experimenteren! Misschien wel een van de mooiste Laphroaigs binnen deze prijsklasse (±70 euro).
Waardering 5 uit 5
Dion Hondeveld –
Een mix van zout, rood fruit, caramel en butterscotch komt je tegemoet wanneer je deze Laphroaig An Cuan Mor (wat staat voor ‘Grote oceaan’) in je glas schenkt. Hij geeft tonen van peper, zout, gedroogd rood fruit, jodium en chocolade. Dat alles wordt bijeengehouden door de smaak van nootachtige pralinévulling wat het pallet in deze complexe whisky zo’n ronde aangename smaak geeft. Door zijn meerdere lagen valt hij elk proefmoment anders. De afdronk blijft geruime tijd hangen als een mix van noten, fruit en zeezout. Een whisky die wél het typische Laphroaig karakter bezit, maar je daarnaast nog veel meer biedt. Voor mij een score van 90 punten.
Dennis –
In de neus: zoete benzinepomplucht, rozenbotteljam en roosvicee. Op het pallet subtiel met kersappel, amandel, hout, ijzer en fruit. Afdronk: kaneel, rozenbottel, pistache, tropisch fruit en ziltige zeelucht. Hij geeft hints van rook, as en maritieme tonen, maar voor een Laphroaig behoort deze tot de meer uitgebalanceerde expressies. Hij is erg prettig te drinken. Een mooie, complexe single malt waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Let op: hij laat, afhankelijk van de voorgangers die je op die avond drink, steeds andere gedaantes zien. Leuk om mee te experimenteren! Misschien wel een van de mooiste Laphroaigs binnen deze prijsklasse (±70 euro).
Dion Hondeveld –
Een mix van zout, rood fruit, caramel en butterscotch komt je tegemoet wanneer je deze Laphroaig An Cuan Mor (wat staat voor ‘Grote oceaan’) in je glas schenkt. Hij geeft tonen van peper, zout, gedroogd rood fruit, jodium en chocolade. Dat alles wordt bijeengehouden door de smaak van nootachtige pralinévulling wat het pallet in deze complexe whisky zo’n ronde aangename smaak geeft. Door zijn meerdere lagen valt hij elk proefmoment anders. De afdronk blijft geruime tijd hangen als een mix van noten, fruit en zeezout. Een whisky die wél het typische Laphroaig karakter bezit, maar je daarnaast nog veel meer biedt. Voor mij een score van 90 punten.